Home Investigatii medicale Ecografie cardiaca
Contacteaza-ne:   

Ecografie cardiaca

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Ecografie cardiaca

Ce este ecografia doppler cardiaca?

Ecografia cardiacă sau ecocardiografia este o investigație importantă, ce folosește ultrasunetele pentru a obține imagini ale inimii, în timp real. Este indicată efectuarea acestei investigații chiar și sub formă de control de rutină, pentru că oferă specialiștilor informații despre structura și funcțiile inimii.
De ce este importantă investigația?

În timpul ecografiei cardiace, medicul va putea măsura dimensiunile cavităților inimii, va putea determina grosimea și mișcările pereților cardiaci, structura și funcționalitatea valvelor, forța de contracție a mușchiului cardiac.

Pe lângă observarea structurală și funcțională a inimii, ecografia doppler cardiac depistează foarte devreme un posibil risc de infarct, detectează tumori cardiace, defecte cardiace congenitale. În general, această investigație poate identifica orice afecțiune a inimii. În timp ce electrocardiograma ne arată tulburările de ritm, ecografia cardiacă ne ajută să recunoaștem bolile structurale.

Cum ne pregătim pentru investigație?

Ecografia cardiaca doppler nu presupune o pregătire deosebită a pacientului.
Cum se efectuează?

Pacientul va fi rugat să își îndepărteze hainele până la brâu și să se întindă. Medicul cardiolog va aplica un gel special pe partea stângă a pieptului pacientului și va începe investigația. Cu ajutorul unui transductor, medicul va obține imagini ale inimii din diferite unghiuri, ce vor fi afișate pe un monitor. Transductorul, popular denumit sondă ecografică este piesa esențială a aparatului de ecograf, pentru că acesta este cel care generează ultrasunete și, totodată, captează ecoul acestora, transformându-le în imagini pe monitorul ecografului.
Cât durează o ecografie cardiacă?

Ecografia cardiacă dureaza între 30-60 minute.
Poate fi dureroasă?

Ecografia doppler nu este dureroasă. Este o investigație neinvazivă, nu necesită sedare sau anestezie locală.

Pentru sănătatea inimii noastre, medicii recomandă o consultație cardiologică pe an. De cele mai multe ori, bolile de inimă apar din cauza stilului de viață nesănătos, asociat cu procesul ireversibil de îmbătrânire.

Review-uri

(1 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (1 review-uri)
5 stele
(1)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Popescu E. 21.10.2020
Excelent
Recomand cu caldura
Bujna ziua! Recomand aceasta clinica!
Aboneaza-te la newsletter!