Contacteaza-ne:   

Holter EKG

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Holter EKG

Un monitor Holter este un dispozitiv care inregistreaza in mod continuu ritmul inimii in timpul activitatilor de zi cu zi, de obicei pe o perioada de 24 ore. Mai este numit si "electrocardiograma ambulatorie", fiind identica cu cea clasica, cu singura deosebire ca aparatura nu este fixa ca in cabinetul de cardiologie, ci este mobila - o purtati cu dumneavoastra.
Monitorul Holter inregistreaza ritmul inimii prin intermediul unor electrozi plasati pe piept. Electrozii sunt senzori mici cu folie adeziva conectati prin fire de un monitor.
Monitorizarea Holter ECG va ajuta sa aflati cum raspunde inima dumneavoastra la activitatea normala sau la folosirea anumitor medicamente.

De ce se face monitorizarea Holter ECG ?

Exista multe motive pentru care medicul poate solicita acest test :

pentru a ajuta la detectarea batailor neregulate ale inimii (aritmii cardiace)
pentru a ajuta la evaluarea durerii toracice
pentru a ajuta la verificarea activitatii inimii dupa un atac de cord
pentru a ajuta la verificarea activitatii inimii dupa ce a fost introdus un stimulator cardiac
pentru a ajuta la verificarea efectului folosirii unor anumite medicamente
pentru a ajuta la descoperirea cauzelor anumitor simptome, cum ar fi dificultati de respiratie, ameteli, stare de confuzie sau lesin

Cum ar trebui sa va pregatiti pentru monitorizarea Holter ECG ?

Purtati haine lejere, cu o camasa sau bluza cu nasturi in fata. Este necesara eliminarea pilozitatii toracice in vederea explorarii. Acest lucru va ajuta la mentinerea electrozilor lipiti de piele. In afara de aceasta, nu exista nici o pregatire speciala pentru acest testul Holter monitorizare ECG. Puteti manca si bea inainte de acest test.

Cum se face monitorizarea Holter ECG ?

Veti fi anuntat cand va fi instalat si debransat monitorul Holter. Mai intai, pieptul va fi curatat si poate fi, de asemenea, ras. Pielea curata va ajuta ca electrozii sa ramana lipiti pana la terminarea testului. Tot procesul este nedureros. Vi se va spune ce sa faceti daca oricare dintre electrozi se slabeste sau cade in timpul testului.

Electrozii sunt atasati cu fire de un monitor portabil cu baterii. Monitorul este purtat intr-o husa, care poate fi prinsa pe o curea in jurul taliei, pe umar sau dupa gat.
In timp ce purtati monitorul Holter, continuati sa desfasurati activitatile obisnuite. Vi se va cere sa tineti un jurnal in care sa notati activitatile dumneavoastra, medicamentele folosite, si simptomele aparute in timpul purtarii monitorului.
Este important sa pastrati monitorul uscat.

Nu faceti dus sau baie pana cand monitorul nu este scos
Este posibil sa va stergeti cu buretele, dar aveti grija sa nu se ude monitorul

Nu deconectati firele sau electrozii. Acest lucru va intrerupe inregistrarea.

Inregistrati toate evenimentele in jurnal - este foarte important sa completati intr-un jurnal fiecare activitate facuta si momentul in care le se intampla. Cateva exemple de activitati sunt :

mersul pe jos
urcatul scarilor
exercitiile fizice
activitatea sexuala

De asemenea trebuie sa includeti :

mancatul si bautul
medicamentele luate
perioadele de stres

Notati orice fel de simptome aveti si momentul in care le aveti. Urmatoarele simptomele sunt importante pentru a fi inregistrate :

durere in piept sau disconfort
orice alta durere
dificultati de respiratie
ameteli sau stare de confuzie
lesin
palpitatii ale inimii (accelerare sau discontinuitati ale batailor de inima)
oboseala
greata

Unele monitoare Holter au un buton "eveniment". Apasati acest buton atunci cand aveti orice simptom. Atunci cand este apasat butonul EVENIMENT, acesta "marcheaza" in inregistrare. Daca monitorul dumneavoastra are acest buton, vi se va arata cum sa-l folositi.

Ce trebuie evitat

Anumite lucruri pot interfera cu inregistrarea monitorului Holter ducand la alterarea rezultatului final. In timp ce purtati monitorul Holter, evitati urmatoarele :

apropierea de magneti
detectoare de metal
pturi electrice
zone de inalta tensiune

Reveniti la cabinetul unde vi s-a instalat monitorul, la ora la care ati fost programat. Monitorul si electrozii vor fi debransati.

Rezultatele testului Holter monitorizare ECG

Inregistrarea va fi analizata de un computer care va tipari un raport. Medicul dumneavoastra va analiza raportul si jurnalul dumneavoastra si va explica semnificatia rezultatelor. In functie de acest test, medicul va poate recomandate explorari sau tratamente suplimentare pe care le va discuta cu dumneavoastra.

Review-uri

(1 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (1 review-uri)
5 stele
(1)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Popescu E. 21.10.2020
Excelent
Recomand cu caldura
Bujna ziua! Recomand aceasta clinica!
Aboneaza-te la newsletter!